Yle:n julkaisemassa uutisessa 31.8.2023 kerrotaan, kuinka Espanjan Toledossa kokoontuvat Euroopan Unionin ulkoministerit pohtivat Ukrainan aseellista auttamista pitkällä aikavälillä. EU-maat sitoutuisivat seuraavan neljän vuoden aikana auttamaan Ukrainaa. Kokonaisuudessaan EU loisi erillisen rahaston, jolla korvattaisiin jäsenmaiden antamia lahjoituksia Ukrainalle. Suomi on suhtautumassa myönteisesti tuen lisäämiseen.

Ukrainan auttaminen aseellisesti on mielestäni hyvä ratkaisu. En näe mitään syytä, miksi Putin olisi lopettamassa sodankäynnin, vaikka se ei suunnitelmien mukaisesti ole mennytkään. Tällä hetkellä tärkeintä on se, että kaikki EU:n maat osoittavat tukensa Ukrainalle, ja sota saataisiin loppumaan. Neljän vuoden ajan tukeminen tuskin vaikuttaa mihinkään maahan niin paljoa, kuin sota on vaikuttanut tähän mennessä. Olen sitä mieltä, että Suomen tulisi ehdottomasti osoittaa tukensa ja osallistumisensa EU:n hankkeeseen koska voitaisiin myös parantaa omaa näkyvyyttä ja luotettavuutta EU:n maiden keskuudessa.

Uutisessa mainitaan myös Josep Borrelista, joka on siis rahaston valmisteluista vastaava ulkosuhdejohtaja. Hän on jutussa Ukrainan puolella, joka on minusta oikein. EU-maiden tulisi tässä tilanteessa pitää yhtä, ja johtajat ja asioista päättävät ovat esimerkkejä tavallisille ihmisille. Borrelin tavoite ei kuitenkaan ole läpihuutojuttu, sillä inflaatiolla on iso merkitys maiden päätöksiin. Pohditaan, että mistä saadaan varat Ukrainan tukemiseen. Uskon kuitenkin, että pienillä hintojen laskemisella ja sillä, että yhdessä tehdään hyvää Ukrainan puolesta, pystytään tukemaan valtiota.

https://yle.fi/a/74-20047689